Helkan etusivun perushaku hakee oletusarvoisesti kirjaston kokoelmista (kirjat, lehdet, tietokannat, opinnäytteet) (valinta Kirjaston kokoelmat näkyy hakuruudun oikealla puolella). Voit vaihtoehtoisesti valita haun kohteeksi Kansainväliset artikkelit tai Kaikki (hakee koko Helkan sisällöstä).
Voit jo tässä vaiheessa täsmentää hakua valitsemalla, miten hakusanasi esiintyvät hakutuloksessa:
Voit myös kohdistaa haun nimekkeeseen (otsikkoon), tekijään, aiheeseen, ISBN-numeroon, ISSN-numeroon ym.
dän
Esimerkkihaku
Jos etsit Helkasta opinnäytteitä, katsoa hakuvinkkejä kirjaston sivujen ohjeesta. .
Helka on hyvä lähtökohta tiedonhaulle. Helkan kautta on helppo tarkistaa, onko esim. tietty artikkeli saatavilla kokotekstinä. Kansainväliset artikkelit -haun kautta löytyy paljon kansainvälisiä artikkeleita eri aiheista, mutta hakuun eivät tule mukaan kaikki artikkelit, jotka kirjasto on hankkinut. Haku kohdistuu suureen osaan kirjaston hankkimia tietokantoja, mutta ei kaikkiin. Hakuun voi tulla mukaan myös artikkeleita, joiden kokotekstiin ei ole pääsyä. Eri tilanteissa kannattaa tehdä tiedonhakuja myös muissa käytettävissä olevissa tietokannoissa.
Hae artikkeleita suoraan tieteenalakohtaisista tai laajoista monitieteisistä tietokannoista, kun
Löydät oman alasi tietokannat (tieteenalakohtaiset ja monitieteiset)
Jos olet etsimässä
Helka Tutorial: How to Find Sources (englanniksi, tekstitys myös suomeksi) – (6:09 min, Helsingin yliopiston kirjasto 2021, CC BY)
How to Find Helsinki University Library e-Materials in Google Scholar (englanniksi) – (0:57 min, Helsingin yliopiston kirjasto 2021, CC BY)