Handbook of International Political Economy of Gender by 
Wellbeing of Transnational Muslim Families [open access] by 
Queer city : gay London from the Romans to the present day by 
Prosecuting Sexual and Gender-Based Crimes at the International Criminal Court by 
Poikatutkimus by 
Contemporary Feminist Research from Theory to Practice by 
NEW in the Library:
The Global Encyclopedia of Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, and Queer (LGBTQ) History (2019) is a three-volume, set that delivers a worldwide view of the LGBTQ experience, covering prominent figures and events globally in areas such as activism, art, literature, film, health and sociology across nearly 70 countries. It’s written by academics who not only have subject matter expertise, but also regional expertise in the field of LGBTQ theory.
Research Handbook on Gender, Sexuality and the Law by 
The Routledge Companion to Modernity, Space and Gender by 
Käsikirja sukupuoleen by
Sukupuoli ei ole pelkkää biologiaa, mutta ei myöskään vapaasti valittavissa oleva rooli tai identiteetti. Sukupuoli on yhtä aikaa henkilökohtainen ja kokemuksellinen, sosiaalisesti tuotettu ja ruumiillinen. Sukupuoli on suhteita ja valtaa. Se muotoutuu yhteiskunnallisten ja kulttuuristen käytäntöjen ja normien määräämissä puitteissa. Käsikirja sukupuoleen avaa sukupuolen rakentumista ja tutkimisen tapoja humanistis-yhteiskuntatieteellisistä näkökulmista. Artikkeleissa osoitetaan, miten sukupuolta kärjistetään ja häivytetään eri elämänaloilla, miten media ja teknologia, uskonto ja tutkimus ovat kaikki läpeensä sukupuolittuneita. Kirjoittajat tarkastelevat sukupuolen merkitystä muun muassa vanhemmuudessa, työelämässä ja kasvatuksessa, politiikassa, kielessä ja seksissä. Teksteissä pohditaan myös miten sukupuoli, seksuaalisuus ja muut erot, kuten yhteiskuntaluokka ja etnisyys, muokkautuvat jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Odotettu nais- ja sukupuolentutkimuksen perusoppikirja sopii yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja lukioiden oppimateriaaliksi sekä kaikille sukupuolen, vallan ja seksuaalisuuden yhteyksistä kiinnostuneille. Kirja haastaa analysoimaan sukupuolta sekä arkielämässä että akateemisesti. Kaikki kirjoittajat ovat kokeneita alan tutkijoita. He esittelevät sukupuolentutkimuksen käsitteitä, kysymyksiä ja tuloksia innostavasti ja havainnollisesti nykyhetkeen kiinnittyen, feministisen tutkimuksen teorioihin ja perinteisiin nojaten, ja tulevaisuuteenkin kurkistaen.
The Oxford Handbook of U. S. Women's Social Movement Activism by 
Routledge Handbook of Sport, Gender and Sexuality by The Book Citation Index in Web of Science Core Collection is a bibliographic database that includes the published scholarly literature of book chapters and books.
