Helka-opas: Kirjautuminen ja etäkäyttö

Helkaan kirjautuminen

Helkan etusivu. Kirjaudu sisään -teksti ympyröitynä kuvan oikeassa yläreunassa.

Kirjautumislinkki voi olla kolmen pisteen takana Kolme pistettä, joiden takaa löytyy lisää toimintoja, esim. "Kirjaudu sisään" esim. mobiililaitetta käytettäessä.

Kirjautuminen yliopiston tunnuksilla

Jos olet Helsingin yliopiston  opiskelija tai henkilökuntaa kirjaudu sisään Helkaan yliopiston käyttäjätunnuksella.

• Saat verkkoaineistot ja kirjastokorttia vaativat toiminnot käyttöösi yhdellä kirjautumisella. Jos sinulla ei vielä ole kirjastokorttia, lue ohje Helka-kortin hankkimisesta.
  • Yhteystietosi päivittyvät Helkaan yliopiston muista järjestelmistä, joten älä muuta yhteystietojasi Helka-järjestelmässä.

Omat tiedot

Kirjautumisvaihtoehdot: Helsingin yliopiston tunnuksilla kirjautuminen opiskelijoille ja henkilökunnalle, sähköpostilla kirjautuminen yliopiston ulkopuolisille asiakkaille

Kirjautuneen käyttäjän valikko

Kirjautuneena voit mm. tarkastella ja uusia lainojasi, näet odottavat varauksesi ja mahdolliset maksut.

Lainausautomaateilla tarvittavan PIN-koodin käyt luomassa tai vaihtamassa Omissa tiedoissasi.

Suosikkeihin voit tallentaa Helkasta tietueita, esim. tietyn kirjan tiedot, ja jos olet tallentanut hyvän hakulausekkeesi, voit tilata ilmoituksen uusista tuloksista.

Hakuhistoria näyttää senhetkisen istunnon aikana tehdyt haut.

Kirjautuminen ilman Helsingin yliopiston tunnuksia

Jos et ole  Helsingin yliopiston henkilökuntaa tai opiskelija

• Kirjaudu Helkaan sähköpostiosoitteellasi.
    • Helka lähettää sinulle ensimmäisellä kirjautumiskerralla sähköpostiin kirjautumislinkin, joka on voimassa vain tunnin ajan.
  • Voit lukea e-lehtiä ja e-kirjoja Helsingin yliopiston kirjaston toimipisteissä.
  • Voit muuttaa yhteystietojasi Omat  tiedot – Yhteystiedot -kohdassa.

Pin-koodi

PIN-koodi (lainausautomaattia varten)

• PIN-koodia käytetään vain lainausautomaateilla lainattaessa.
  • Jos sinulla ei vielä ole PIN-koodia tai olet unohtanut sen, niin uuden nelinumeroisen PIN-koodin voi asettaa Helkan kautta kirjautumalla sisään, valitsemalla Omat  tiedot – Yhteystiedot ja sieltä valitsemalla Vaihda pin-koodi.

Hankittujen verkkoaineistojen etäkäyttö

Helsingin yliopiston opiskelijat ja henkilökunta pääsevät yliopiston hankkimiin verkkoaineistoihin (esim. tilausmaksullisissa lehdissä olevien artikkelien kokoteksteihin) myös yliopiston verkon ulkopuolelta. Etäkäyttö aktivoituu joko kirjautumalla Helkaan tai avaamalla verkkoaineisto Helkan linkkien kautta, jolloin niihin pääsee kirjautumaan omilla yliopiston tunnuksilla.

Huom! Jos käytät yliopiston suojattua VPN-yhteyttä, käytä OpenVPN uh-vpn-allroute! Toinen vaihtoehto uh-vpn-helsinkifi-only estää yliopiston ulkopuolisten verkkoaineistojen käytön, vaikka olisit kirjautunut Helkaan, etkä pääse kirjautumaan aineistoihin yliopiston tunnuksilla. Ota VPN pois päältä tai vaihda OpenVPN uh-vpn-allroute -yhteyteen.

Kirjautuminen ei onnistu?

Joskus selaimen vaihtaminen esim. Chromeen auttaa asiaan.

Jos kirjautuminen ei onnistu myöhemminkään, ota yhteys kirjastoon.

Sisäänkirjautuminen epäonnistui -ilmoitus

Saavutettavuusseloste