RefWorks (New): New RefWorks -opas

Linkkejä ja vinkkejä RefWorks-viitteidenhallintaohjelman itseopiskeluun Helsingin yliopistolaisille

New vai Legacy?

Helsingin yliopiston RefWorks-tilaus päätty  31.12.2021.  Katso ohjeet viitteiden siirtoon ja uuden ohjelman valintaan uudesta viitteidenhallintaoppaasta.

Etsitkö tätä New RefWorks -opasta – vai ehkä vanhan version RefWorks Legacy (2.0) -opasta?

Useimmin kysyttyihin kysymyksiin löydät vastauksia kirjaston kotisivuilta.
Kirjaston kurssitarjonta -sivulta läydät Helsingin yliopiston viitteidenhallintakurssit.

Uusi RefWorks

RefWorks lifesaver

RefWorks-viitteidenhallintaohjelma auttaa sinua pitämään kirjallisuusviitteesi tallessa ja järjestyksessä. Voit luoda itsellesi oman tietokannan haluamistasi viitteistä. Saat myös kätevästi lisätyksi viitteitä kirjoittamasi julkaisun, esim. opinnäytetyön, lähdeviitteiksi. RefWorks on Helsingin yliopiston opiskelijoiden, opettajien, tutkijoiden ja muun henkilökunnan käytettävissä selaimella kaikkialla, missä on Internet-yhteys. Helsingin yliopiston RefWorks-tilaus on voimassa 31.12.2021 asti.

Voit opiskella käyttämään RefWorksia itsenäisesti esim. videoiden avulla.

HUOM!

  • RefWorksista on nykyisin käytössä kokonaan uusi versio. Myös vanha 2.0-versio - legacy - on käytettävissä vielä toistaiseksi. Uuteen RefWorksiin luodaan uudet tunnukset, joten voit käyttää uutta ja vanhaa tiliäsi rinnakkain niin halutessasi.
  • Helsingin yliopiston laitoksille räätälöityjä tyylejä ei ole enää uudessa RefWorksissa, mutta muutamia suomen- ja ruotsinkielisiä tyylejä on tarjolla (esim. Helsinki- ja Soc&kom-tyylit).
  • Ohjelmaan voi luoda vain yhden tilin/tunnuksen samalla sähköpostiosoitteella, mutta tiliin voi luoda useita erillisiä projekteja.

Tee tili/tunnus, kansio tai lähdeluettelo

RefWorksissa on valmiina tuhansien kansainvälisten lehtien tyylejä lähdeluetteloiden tekoon. Suomenkielisiä tyylejä ovat esim. Helsinki-tyylit ja Suomen Eläinlääkärilehti, ruotsinkielisiä Soc&kom-tyylit. CSL-tyyleissä on lisäksi University of Helsinki - Faculty of Theology (Finnish). Jos tarvittavaa tyyliä ei ole, yritä löytää mahdollisimman lähellä oleva tyyli.

Videot: RefWorksin perustoiminnot

RefWorks Basic Functionality (ExLibris, YouTube 5:12 min)

RefWorksin perustoiminnot (HULib, Unitube 4:46 min)

Alumni

Alumneilla säilyy käyttöoikeus RefWorks-tilille niin kauan kuin Helsingin yliopisto jatkaa RefWorks-tilaustaa. Helsingin yliopiston nykyinen RefWorks-tilaus on voimassa 31.12.2021 asti. RefWorks tarjoaa lisenssejä vain organisaatioille, joten et voi ostaa henkillökohtaista tilausta. Ennen opinto-oikeutesi päättymistä Helsingin yliopistoon sinun kannattaa vaihtaa uusi  sähköpostisosoite (@helsinki.fi-tilin tilalle) RefWorks-profiiliisi:

  • Settings-asetuksissa voi vaihtaa toisen sähköpostin yliopiston sähköpostin tilalle

Saavutettavuusseloste