RefWorks (New): New RefWorks -opas

Linkkejä ja vinkkejä RefWorks-viitteidenhallintaohjelman itseopiskeluun Helsingin yliopistolaisille

New vai Legacy?

Etsitkö tätä New RefWorks -opasta - vai ehkä vanhaa RefWorks Legacy (2.0) -opasta?

Uusi RefWorks

RefWorks-viitteidenhallintaohjelma auttaa sinua pitämään kirjallisuusviitteesi tallessa ja järjestyksessä. Voit luoda itsellesi oman tietokannan haluamistasi viitteistä. Saat myös kätevästi lisätyksi viitteitä kirjoittamasi julkaisun, esim. opinnäytetyön, lähdeviitteiksi. RefWorks on Helsingin yliopiston opiskelijoiden, opettajien, tutkijoiden ja muun henkilökunnan käytettävissä selaimella kaikkialla, missä on Internet-yhteys.

RefWorksista on julkaistu kokonaan uusi versio - New RefWorks. Uuteen versioon luodaan uudet tunnukset, joten voit käyttää uutta ja vanhaa tiliäsi rinnakkain niin halutessasi. Vanha 2.0-versio - legacy - on käytettävissä toistaiseksi. 

HUOM!

  • Helsingin yliopiston laitoksille räätälöityjä tyylejä ei ole enää uudessa RefWorksissa, mutta muutamia suomen- ja ruotsinkielisiä tyylejä on tarjolla (esim. Helsinki- ja Soc&kom-tyylit).
  • Ohjelmaan voi luoda vain yhden tilin/tunnuksen samalla sähköpostiosoitteella, mutta tiliin voi luoda useita erillisiä projekteja.

Kirjautuminen ja oppaat

Proquestin RefWorks-tuki

Kirjaston koulutukset

Loading ...

Tee tili/tunnus, kansio tai lähdeluettelo

RefWorksissa on valmiina tuhansien kansainvälisten lehtien tyylejä. Suomenkielisiä tyylejä ovat esim. Helsinki-tyylit ja Suomen Eläinlääkärilehti, ruotsinkielisiä Soc&kom-tyylit. CSL-tyyleissä on lisäksi University of Helsinki - Faculty of Theology (Finnish).

Uutta

1) Save to RefWorks on selaimeen asennettava apuohjelma, jonka avulla voit siirtää viitteitä tietokannoista kätevästi RefWorks-tilillesi. Apuohjelma löytyy Tools toiminnosta.

2) RefWorks Citation Manager on Word 2016 kanssa yhteensopiva apuohjelma, jonka avulla teet tekstin sisäiset viittaukset ja lähdeluettelon käsikirjoitukseesi - tätä voit käyttää Write-n-Citen sijaan. Huom. katso Ratkaisuja ongelmatilanteisiin!

Haetaan Wordissa: Lisää - (Mac: Apuohjelmat) - Kauppa - etsi RefWorks - Lisää.

Kirjautuminen: Lisää - Omat apuohjelmat. Lisäohjeita Knowledge Centerissä ja Tampereen yliopiston kirjaston oppaassa sekä videossa

3) Google Docsissa RefWorks löytyy Tools-valikosta - Cite in Google Docs (klikkaa Get the add-on ja saat asennettua ohjelman). Lisätietoa Knowledge Centerissä

Viitteiden tuonti vanhasta RefWorks-versiosta uuteen

Valitse + -painikkeesta Import references.

Alternative Access

Alternative access to Taylor & Francis journals

Video: Perusteet (4:40)

Video: Viitteiden vienti (2:36)

Video: Lähdeluettelon luominen (6:28)

Alumni

Alumneilla säilyy käyttöoikeus RefWorks-tilille. Ennen opinto-oikeutesi päättymistä Helsingin yliopistoon sinun kannattaa vaihtaa uusi  sähköpostisosoite (@helsinki.fi-tilin tilalle) RefWorks-profiiliisi:

  • Settings-asetuksissa voi vaihtaa toisen sähköpostin yliopiston sähköpostin tilalle