RefWorks (Legacy): Lähdeluettelon tekeminen RefWorksissä

Lähdeluettelon tekeminen Write-N-Citella

Write-N-Citen käyttö kirjallisuusluetteloa tehtäessä

1.  Valitse viittaustyyli

Valitse työsi viittaustyyli. Viittaukset tai alaviitteet näkyvät dokumentissasi sillä viittaustyylillä, jonka olet valinnut. Voit aina vaihtaa tyyliä myöhemmin, jos sinulla on siihen tarvetta.

1. Valitse tyyli Style-vetovalikosta. Siellä on lista RefWorksin popular styles -tyyleistä.

2. Klikkaa tyylin nimeä tai valitse Select Other Style nähdäksesi henkilökohtaiset suosikkisi (favourites RefWorksissa) tai eri oppiaineissa käytössä olevat (group favorites) tyylit.

3. Voit vaihtaa viittaustyylin ja muotoilla työsi uudelleen milloin tahansa klikkaamalla Style-kohtaa ja valitsemalla uuden viittaustyylin.

  

Huom.: Jos viittaustyyli, jota tarvitset, ei ole popular styles-, favourites- tai group favourites -listoissa, kirjaudu RefWorks-tilillesi ja lisää se käyttämällä Output Style Manageria.  Kun olet lisännyt tyylin, klikkaa Sync My Database -painiketta saadaksesi WNC:n ajan tasalle.

2.  Lisää lähdeviitteet tai alaviitteet ja lähdeluettelo

1.  Klikkaa Insert Citation ja Insert New avataksesi insert/edit citation -laatikon. Jos olet aikaisemman käyttänyt WNC:a, näkyvillä on aikaisemmin käyttämiäsi viitteitä.

 

 

 

 

 

 

2. Kun Insert/Edit Citation -laatikko on näkyvillä, voit selata lähdeviitteitä kansioittain tai katsoa kaikkia yhtä aikaa (voit järjestää ne tekijän, vuoden tai nimekkeen mukaan) tai voit hakea tiettyä viitettä.         

Voit paikallistaa lähdeviitteet käyttämällä hakulaatikkoa. Haku kohdistuu viitteen kaikkiin tietoihin. 
Vihje:  Klikkaamalla oikeaa hiiren painiketta saat näkyviin kaikki lähdeviitteen tiedot.

 

Kaikki tiedot -näkymä:

 

3.  Klikkaa lähdeviitettä, jonka haluat liittää työhösi. Näät esikatselu-laatikossa viitteesi valitsemasi viittaustyylin mukaisena. 

 

4. Klikkaa OK ja lähdeviite siirtyy Word-dokumenttiisi.
Vihje:  Jos sinun tarvitsee lisätä toinen lähde samaan kohtaa, klikkaa + -painiketta Compose Citation -alueella.

5. Lisätäksesi alaviitteen valitse Make Footnote -kohta Edit Reference -alueella. Kun teet alaviitteitä, et voi vaihtaa viittaustyyliä tekstin sisäisiksi viittauksiksi. Voit kuitenkin tehdä uudet tekstin sisäiset viittaukset. 

6. Voit lisätä lähdeluettelon milloin vain kirjoittamisen aikana. Klikkaa Bibliography Options, Insert Bibliography.  Huom.: lähdeluettelo muodostuu työssäsi siihen kohtaan missä kursori on. Lähdeluettelon voi poistaa painamalla Remove Bibliography and tekemällä lähdeluettelon uudelleen oikeaan kohtaan. Käytä lähdeluettelon poistamiseen aina tätä toimintoa, älä editoi lähdeluetteloa pois Word:n toiminnoilla!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Erillisen kirjallisuusluettelon luominen

Erillisen kirjallisuusluettelon luominen

Bibliography – Create
• Valitse käytettävä viittaustyyli (Output Style)
• Valitse tiedostotyyppi (File Type), esim. Word for Windows
• Valitse References to include -kohdassa esim. tietyn kansion viitteet
-> Klikkaa Create Bibliography

Saavutettavuusseloste