RefWorks (Legacy): Ongelmat MSWordissa

ProQuest/RefWorks-välilehti ei näy MSWordissa

Käy aktivoimassa Write-N-Cite (WNC) Add-ins Wordistä kohdasta
File -> Options -> Add-Ins ja Manage: kohdasta "Disabled items" + Go ja klikkaa WNC ja Enable

Wordin voi vielä sulkea ja avata uudelleen.

Jos ongelma ei katoa (yliopiston koneella), niin ota yhteyttä Helppariin (helpdesk@helsinki.fi). Kerro samalla mistä koneesta on kyse (paikka ja koneen numero).
Koneen numeron/nimen löydät: Start -> All programs -> HY-kansio -> ShowIP (Host name = koneen nimi ja IP-osoite)

---------------------------------------------------------------------------

Jos uusimman Write-N-Cite 4.4.1376 asennuksen jälkeen RefWorks-välilehti ei näy Wordissä, eikä sitä saa näykyviin yllä olevalla ohjeella.

Ongelman ratkaisemiseksi täytyy koneelta poistaa WnC-ohjelma (Ohjauspaneeli -> Poista asennettu ohjelma).

WnC voi olla siellä kahdella eri nimellä: ProQuest for Word tai Write-N-Cite. Koneelta täytyy poistaa molemmat ohjelmat.

Asenna poiston jälkeen RefWorks tililtäsi uusin WnC-ohjelma (Tools -> Write-N-Cite).

____________________________________________

Oletko kenties ladannut väärän version Write'n citestä (32-bit tai 64-bit)? Vaikka Windows versiosi olisi 64-bittinen, niin koneellasi oleva Word voi olla 32-bittinen.

Ongelmat lähdeluettelon aakkosjärjestyksessä MSWordissa

Jos lähdeluettelon aakkosjärjestyksessä on ongelmia, tarkista kieliasetukset RefWorks-tilin puolella:
Customize – Startup Options – Language/Locale (Finnish) – Save Customized Settings

Ongelmat Cite-ohjelmassa MSWordissa

Yrität tehdä lähdeluetteloa, mutta se ei onnistu. Ohjelma ilmoittaa esim jotain seuraavanlaista:

Ongelma 1:

The following Errors were found while processing your document:

  • Reference 15 was not found in your database (joku viitteistä puuttuu).

Ongelman ratkaisu:

Olet luultavasti poistanut ko. viitteen RefWorks-tililtäsi (ehkä kaksoiskappaleen). Poistetut viitteet säilyvät 30 vrk RefWorks-tililläsi: View - Deleted References. Käy siis palauttamassa ko. viite tillillesi. (Tai sitten poistat ko.viitteen tekstistäsi ja korvaat sen toisella).
Jos ongelma ei ratkea tällä neuvolla, niin katso seuraavaa ratkaisua.
 

Ongelma 2:

The following Errors were found while processing your document:

  • Ei kelpaa asiakirjan ylimmällä tasolla. 1 Error getting RFGetRefsByArray
  • Invalid at the top level of the document. 1 Error getting RFGetRefsByArray

Ongelma johtuu luultavasti siitä, että olet poistanut tekstistä viittauksia näppäimistön delete-napilla, etkä Write'n citen edit citation-linkin kautta. Vaikka et näe kyseistä viitettä tekstissäsi, niin se on jäänyt "kummittelemaan" koodiin.

Ratkaisu:

Mene Write-N-Citen Tools-valikkoon ja valitse Revert to WNC v.2 Document. Tämä toiminto muuttaa kirjoittamasi tekstin viitteineen sellaiseen muotoon, että näet kaikkien viittausten ID-numerot kaarisulkuineen. Sinun on nyt etsittävä tekstistä ne "kummittelevat" viittaukset. Tässä tilassa voit poistaa delete-napilla ylimääräiset viittaukset. Tallenna siivottu tiedosto.

Tämän jälkeen mene jälleen Write-N-Citen Tools-valikkoon ja valitse Convert to Write-N-Cite III Document. Tämä muuttaa tekstin takaisin sellaiseen muotoon, että pääset tekemään lähdeluetteloa. Luultavasti lähdeluettelon tekeminen onnistuu nyt.
 

Ongelma 3:

The following Errors were found while processing your document:

  • 'length' is null or not an object

Ratkaisu:

Olet todennnäköisesti poistanut tekstistä viittauksia ja jäljelle on jäänyt tyhjiä aaltosulkupareja. Etsi tällaiset tyhjät viittaukset Word-dokumentistasi, poista aaltosulkeet delete-napilla ja tallenna tiedosto.
Jos ongelma ei ratkea tällä neuvolla, niin kokeile ongelman 2 ratkaisua viallisten viitteiden löytämiseen ja poistamiseen.

Ongelma 4:

  • Object reference not set to an instance of an object

Ratkaisu:

Et ehkä ole valinnut Write-N-Cite 4:n Style-valikosta tyyliä. Jos tyylin valinta ei onnistu, kirjaudu ulos ja takaisin Write-N-Cite 4:ään ja valitse sitten tyyli.

 

Ongelma 5:

  • Sisäänkirjautuminen Wordissa ei onnistu, vaan se jää pyörimään Logging In–tilaan.

Ratkaisu/syy:

Ilmeisesti Windows päivitysten yhteydessä oli unohtunut tehdä uudet palomuurisäännöt Wordille ja muille Office tuotteille. Tästä syystä Wordistä ei pystynyt kirjautumaan REfworks-välilehdelle. Ilmoita asiasta HY:n Helpdeskiin, vain Tietotekniikkaplaveluissa  pystytään korjaamaan asia.

Ongelma 6

Viitteet taulukoissa:

I want to add citations to the Word table. Problem is when I add the citations to table more than one place. Then the first added citations appeared to second place where I wanted to add different citations. 

See picture below. If I want to add new citations in blue area with Write-N-Cite, then it takes citations from red area. So, I want to ask if there any solutions to add multiple citation groups in the same row and in the same cell in Word table?

 

Ratkaisu:

Write N Cite 4 does not like coding from other sources being added to a document. Certain features in Word will create coding in the document which Write N Cite does not recognize and this will cause the document to break. In order to prevent your document from breaking, you will want to remove track changes, tables, templates, etc. from the document, create all in text citations, create your bibliography, then add tables and other design features after all citations have been entered via WNC. You can then manually add the references to the table as you desire and there should be no further issues.

 

 

Saavutettavuusseloste